Nyheter

Maria Rautio-Runeberg är ny kommunikationsspecialist i Å Communications

By 17/05/2022 maj 18th, 2022 No Comments

Maria Rautio-Runeberg är ny kommunikationsspecialist i Å Communications

Å:s team fick en ny kollega i maj när Maria Rautio-Runeberg började som kommunikationsspecialist. Maria, som är född och uppvuxen i Åbo, har tidigare arbetat bland annat vid WWF som kommunikationsspecialist och som producent för Earth Hour-miljöevenemanget. Hon stärker nu Å med både sin vassa penna samt ett starkt kunnande inom sociala medier och videoproduktion.

Varmt välkommen med, Maria!

Hur ser din studie- och arbetsbakgrund ut?

– Jag utexaminerades som medianom år 2010. År 2021 började jag med högre yrkeshögskolestudier inom digitala medietjänster och har endast slutarbetet kvar. Jag har arbetat i mediebranschen i nästan 15 år och min titelrepertoar innehåller allt möjligt; redaktör, chefredaktör, videoproducent, innehållsstrateg, kommunikationsspecialist… Jag har arbetat bland annat på Yle, Luonto-Liitto, WWF och Radio Nova.

Vad ser du mest fram emot i ditt jobb på Å?

– På trendspråk kunde man säga att jag är en generalist inom mediebranschen; ganska bra på många saker. Jag älskar att leka med språk, att ta vackra bilder och kreativ brainstorming. På Å vill jag designa och producera inflytelserikt innehåll till flera olika kanaler och dra full nytta av min omfattande expertis. Jag tror och hoppas kunna jobba med företagsansvarsfrågor, som ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Kommunikation har en enorm inverkan på oss alla och jag hoppas kunna göra världen lite bättre med mitt arbete.

Beskriv din drömsommardag!

– Mina drömmars sommardag innehåller familj, vänner, skratt, solsken, havet och chillande. Riktigt varma dagar är det också underbart gå till skogen för att svalka sig och njuta av lugnet.

Å Communications erbjuder ett omfattande utbud av tjänster inom kommunikationsplanering, visuell design och webbdesign. Ta kontakt om du vill veta mer!

Sanna Sarelius

Verkställande direktör

Freja Harkke

Projektchef

Hanna Sjöbring

Projektchef
Kristiina Teppo

Author Kristiina Teppo

More posts by Kristiina Teppo
Å Communications