Nyheter

Nya typer på Å!

Nya typer på Å!

Jake Papinaho & Niko Kauranen

I augusti började grafikern, klättraren och pappan Jake Papinaho jobba hos oss. Jake kommer från Minneapolis, USA, och flyttade via Sverige till Finland för omkring tio år sedan. Det senaste decenniet har han arbetat för reklambyråer i Rovaniemi, Tavastehus och Tammerfors, medan fritiden främst består av skogsvandringar med familjen och friklättring på diverse stup.

– Jag vill jobba för ett företag vars värderingar motsvarar mina egna, där min tidigare kunskap kommer till nytta men där jag också utmanas som grafiker och får växa som en del av ett team. På Å Communications får jag jobba med design som främjar en bättre vardag, ett hållbart samhälle och en sund livsstil, säger Jake.

I november började webbdesignern och -utvecklaren Niko Kauranen hos Å, som Senior Web Developer. Niko har omkring tjugo års erfarenhet av att designa, utveckla och konceptualisera webbsidor – de senaste tretton åren via sitt eget företag Propello. Niko brinner för att skapa lösningar som sparar tid och gör kundens vardag lite lättare. På fritiden sysslar han mest med musik, särskilt trummor.

– Flera anställningserbjudanden har dykt upp under åren, men den här gången klaffade allt på riktigt. Efter flera lyckade samarbetsprojekt det gångna året vet jag att våra arbetssätt, värderingar och mål är de samma, säger Niko.

– Jake och Niko är kunniga, erfarna mångbegåvningar och, inte minst, supertrevliga människor. De har också båda bra musiksmak, vilket musiknördsfalangen i Å med glädje har noterat, konstaterar Å Communications verkställande direktör Sanna-Maria Sarelius.

Välkomna med i Å-teamet Jake och Niko!

Author Veronica Aspelin

More posts by Veronica Aspelin
Å Communications